Genom att surfa på ptsforum.se godkänner du att vi sparar cookies. Läs mer om cookies

PTS Connect (plattform)

PTS Connect är en kommunikationsplattform som gör det möjligt för PTS att kommunicera med andra system och programvaror och vice versa.

API

PTS Connect har ett API som gör det möjligt för programvaruleverantörer att utveckla programvara för att hämta kravdata från PTS.

Utrymmesverifiering

I Lokalprogram och RFP-modulerna finns ett gränssnitt för utrymmesverifiering. Där kan kravdata exporteras i csv-format (kommaseparerad fil som går att öppna i Excel). Kravdata kan importeras till Cad-programvaror med hjälp av plug-ins för import/export mot Excel. För verifiering importeras en ifc-fil från Cad-modellen. Vid importen körs en regelverifiering av specifik data i filen jämfört med data i Lokalprogram/RFP, det går även att i en jämförelsevy granska all data. Möjlighet finns att uppdatera Lokalprogram/RFP med data från arkitektmodellen (rumsnummer och yta). Instruktionsdokument

Import/export fastighetssystem

Funktion för att överföra rumsdata via fi2xml till och från fastighetssystem till och från Lokalprogram och RFP. Vid ombyggnadsprojekt kan befintlig rumsstruktur inhämtas till projektet.

 

 

Funktioner

Exportera kravdata (API, csv, fi2xml) Alla skeden
Importera rumsdata (ifc, fi2xml) Alla skeden
Regelverifiering av rumsdata från arkitektmodell Alla skeden

Används av

Lokalplanerare, Konsulter